Les cuines evolucionen i es converteixen en el centre neuràlgic de la llar

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp
Noticias ouzz.es presenta avui els resultats del ‘Estudi Houzz España 2016 sobre tendències en cuines’ que ha recaptat informació sobre el comportament dels particulars espanyols a l'hora de reformar la seva cuina. Segons les dades, es poden extreure dues conclusions principalment.

En primer lloc, els espanyols renoven les seves cuines amb l'objectiu de crear un espai multifuncional que no sols serveixi per a cuinar, sinó també per a desenvolupar altres activitats més socials. En segon lloc, els particulars aposten per un disseny que incorpori característiques, funcionalitats i aspectes decoratius més propis d'altres habitacions de la casa i que contribueixin a difuminar els límits entre la cuina i altres espais de la llar.L'estudi revela que els particulars inscrits en Houzz.es que estan immersos en una renovació, planegen dur a terme un projecte de reforma de la cuina o recentment han completat una, van un pas més enllà de l'ús tradicional de la mateixa com a espai per a cuinar. Un 65% dels enquestats afirma que la utilitzen a més per a menjar i sopar, i gairebé una quarta part per a socialitzar (23%) yentretenerse/passar l'estona (16%). La cuina s'està convertint en l'espai central de la casa on prop de la meitat dels particulars enquestats passa més de tres hores al dia (47%).

En aquest sentit, el 44% dels particulars que està renovant la seva casa va decidir fer la seva cuina més oberta a la resta de la llar. És més, el 27% de les reformes realitzades van optar per dissenyar una cuina de planta completament oberta. De la mateixa manera, gairebé un terç de les cuines estan més obertes a espais exteriors (31%) després de la reforma.

"Aquest nou concepte de cuina moderna i multifuncional està pensat per a fomentar els moments en família, amb amics, però també per a treballar, i tot això amb molt d'estil", afirma Nino Sitchinava, experta economista en Houzz. "Les dades de l'estudi mostren que els particulars esperen que la reforma de la cuina vagi un pas més enllà de millorar l'experiència, l'emmagatzematge o l'estètica. Aquest nou concepte de cuina permet que l'espai faci les vegades de menjador, de sala d'estar o saló, i a més comporta un tipus de distribució, decoració i nous acabats que fan cada vegada més complicat saber on acaba la cuina i on comença la resta de la casa".Segons recull l'estudi, al capdavant de les prioritats funcionals per als particulars, està la facilitat per a netejar i desinfectar la cuina amb un 52%. Disposar d'espai d'emmagatzematge i trobar fàcilment els utensilis (47%) també és important per als espanyols. En aquest sentit, els particulars aposten per armaris (72%) i rebostos (35%) integrades i illes i penínsules (16% totes dues). D'altra banda, un 56% dels particulars considera prioritari dissenyar una cuina amb molta llum natural, encara que sense oblidar l'estalvi d'energia. El 45% va prioritzar la instal·lació d'electrodomèstics amb etiqueta d'eficiència energètica (tipus A) en les seves cuines. A més, aconseguir un disseny en harmonia amb la resta de les habitacions de la casa (36%) i que sigui elegant i amb estil (36%) són altres aspectes que preocupen els particulars.L'estudi també analitza les raons que mouen als particulars a realitzar una reforma en la cuina. El 33% va decidir emprendre la reforma de la cuina de la seva casa recentment comprada per a adaptar-la a les seves necessitats. Un altre factor determinant per al 23% dels particulars va ser acabar amb l'estat de deterioració, el mal funcionament i la inseguretat de la seva cuina actual. Aquesta dada no resulta sorprenent tenint en compte que 2 de cada 5 cuines van ser reformades fa més de 15 anys (42%). El factor econòmic també és important. El 20% dels enquestats afirma que portava temps volent reformar la cuina i que finalment han tingut els mitjans per a fer-ho.

Donada la considerable longevitat de les cuines, els particulars aposten per productes i dissenys que resisteixin el pas del temps i els permetin gaudir de les seves cuines durant molts anys. L'estil clàssic i els colors clars, amb el blanc (55%) al capdavant, són els més demandats entre els particulars. Armaris amb portes llises (70%),electrodomèstics d'acer inoxidable (57%) i plaques de cocció de quars compacte (20%) o granit (16%) estan entre els més instal·lats.

Més informació i notícia completa en: elmundofinanciero.com
Totes les notcias
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat